Bent u een zorgprofessional?

FAQ

De Hulpdokter is opgericht door Stan Geurts, een dokter die vindt dat patiënten beter inzicht verdienen in hun medisch dossier.

De Hulpdokter wil dat u als patiënt uw dossier begrijpt. Een goed geïnformeerde patiënt heeft meer vertrouwen in de behandeling en kan goede keuzes maken. De Hulpdokter helpt hierbij door uw dossier te vertalen naar begrijpelijk Nederlands of door de richtlijnen ernaast te leggen.

De Hulpdokter werkt grotendeels zelfstandig. Maar geen enkele dokter kan alles weten van elke behandeling. De Hulpdokter heeft een groot netwerk van medisch specialisten om kennis aan te vullen waar nodig. Zo krijgt u altijd het beste advies.

Helaas, de Hulpdokter wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Houd de website in de gaten voor eventuele vergoeding in de toekomst.

Nee, de Hulpdokter is niet uw behandelaar en neemt ook niet een deel van de behandeling over. Als de Hulpdokter adviezen geeft, dan kunt u deze met uw eigen (huis)arts bespreken. De Hulpdokter houdt dus ook geen medisch dossier van u bij.

Gemiddeld duurt dit één week. Afhankelijk van de grootte kan het ook sneller.

Dat mag. U kunt het rapport delen en bespreken met uw (huis)arts.

Uw medische gegevens worden opgeslagen in een versleutelde offline omgeving. Hetzelfde geldt voor het verslag dat De Hulpdokter opstelt zoals een DossierCheck. Uw gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard. Dit is bedoeld om eventuele vragen van u te kunnen beantwoorden, bijvoorbeeld als iets nog niet duidelijk is. Indien u wenst dat de medische gegevens na verwerking worden vernietigd, dan kunt u dit per email aangeven. De Hulpdokter zal uw medische gegevens nooit met derden delen.

U kunt uw gegevens via een beveiligde omgeving aanleveren op deze website.  Wanneer uw gegevens lokaal worden opgeslagen gebeurt dit in een beveiligde en versleutelde opslag. Als de Hulpdokter u een rapport of samenvatting toestuurt is deze versleuteld met een wachtwoord dat u per SMS ontvangt.

Staat uw vraag er niet tussen?

Bel  085 401 31 75  of mail [email protected]

Voorbeeld DossierCheck

Voorbeeld GespreksPartner