Je leest verslagen vol afkortingen. Een arts noemt iets, maar je weet niet precies wat het betekent. Je doet je werk met zorg, maar vraagt je soms af: Begrijp ik dit wel goed genoeg?
Dan is de Cursus Medische Taal iets voor jou. Je leert medische termen, afkortingen en basiskennis van het menselijk lichaam. Zodat je met meer vertrouwen kunt werken, communiceren én meedenken.
Jij bent vaak het eerste aanspreekpunt van de arts. Dus je wilt zeker weten dat je de medische taal snapt en foutloos doorgeeft. De cursus medische taal leert jou de belangrijkste medische termen, afkortingen en anatomische begrippen. Bovendien krijg je een stevige basiskennis van het menselijk lichaam. In de video hiernaast vertellen we wat de cursus medische taal voor jou kan betekenen.
Stan Geurts werkte als arts in verschillende ziekenhuizen in binnen- en buitenland. Met De Hulpdokter helpt hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen om de medische taal begrijpelijk te maken voor iedereen. Hij schrijft regelmatig online over medische termen en begrijpelijke medische taal.
Alyssa Aarntzen is arts en geeft les aan leerlingen Verpleegkunde op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Daarnaast verzorgt zij met Schrijfwerk Aarntzen al jarenlang onderwijs voor ziekenhuispersoneel over medische termen, en schreef ze mee aan medische handboeken.
"*" geeft vereiste velden aan
1. Ziekenhuis afdelingen
2. Bouwstenen
3. Inleiding Anatomie
4. Hart
5. Longen
6. Medisch Dossier
7. Bloedvaten
8. Spieren en botten
9. Interne Geneeskunde
10. Onderzoeken
11. Buik 1
12. Buik 2
13. Ingrepen
14. Hersenen en Zenuwen
15. Urinewegen
16. Bloed
17. Psychiatrie
18. Voortplanting
19. Zintuig en Huid
20. Medicatie
Examen
Als jouw zorginstelling de cursus Medische Taal intern aanbiedt, kun je je via dit formulier inschrijven.
Je ontvangt dan per e-mail je inloggegevens.
"*" geeft vereiste velden aan