Online Cursus Medische Taal

Polikliniekassistenten zijn de spil tussen artsen, patiënten en leidinggevenden. Er wordt verwacht dat zij helder communiceren en de basis van de medische terminologie beheersen. Daarom trainen ziekenhuizen hun medewerkers op degelijke kennis van medische termen. Deze online cursus medische taal is speciaal voor hen ontwikkeld.

Uw medewerkers...

De cursus medische taal, ook wel medische terminologie genoemd, is de perfecte basis voor elke medewerker in de zorg. Met deze e-learning leren zij de taal van de dokter spreken. De cursus behandelt de belangrijkste medische termen die je kunt tegenkomen in het ziekenhuis, bij de huisarts of bij andere zorginstellingen.

Wie geeft de cursus?

Stan Geurts werkte als arts in verschillende ziekenhuizen in binnen- en buitenland. Met De Hulpdokter helpt hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen om de medische taal begrijpelijk te maken voor iedereen. Hij schrijft regelmatig online over medische termen en begrijpelijke medische taal.

Alyssa Aarntzen is arts en geeft les aan leerlingen Verpleegkunde op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Daarnaast verzorgt zij met Schrijfwerk Aarntzen al jarenlang onderwijs voor ziekenhuispersoneel over medische termen, en schreef ze mee aan medische handboeken.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Ervaringen van cursisten

Aanmelden cursus medische taal

Vanaf augustus beschikbaarMeld je hier alvast aan!

Dit is inclusief:

"*" geeft vereiste velden aan

Modules

1. Ziekenhuis afdelingen
2. Bouwstenen
3. Inleiding Anatomie
4. Hart
5. Longen

Tussentijdse toets

6. Medisch Dossier
7. Bloedvaten
8. Spieren en botten
9. Interne Geneeskunde
10. Onderzoeken

Tussentijdse toets

11. Buik 1
12. Buik 2
13. Ingrepen
14. Hersenen en Zenuwen
15. Urinewegen

Tussentijdse toets

16. Bloed
17. Psychiatrie
18. Voortplanting
19. Zintuig en Huid
20. Medicatie

Examen

Voorbeeld DossierCheck

Voorbeeld GespreksPartner